Henk Stemerdink

Henk Stemerdink

Exposeert schilderijen
17 december 2019 t/m 5 februari 2020
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur

Als natuurmens en oorspronkelijk landschapsschilder geniet Henk van het buitenleven en laat hij met zijn schilderijen de kijkers meegenieten. Opgeleid aan de Kunstacademie in Arnhem (1982-1987) en geïnspireerd door o.a. de romantisch Engelse landschapschilder Turner, ontwikkelde hij een eigen stijl met de “Inner Landscapes”, zoals hij zijn abstracte werk noemt. Zijn schilderijen zijn kleurrijk, vloeiend, in beweging en “levende“ kunstwerken waarin licht, lucht, water en de verbondenheid met de natuur centraal staan. De tentoonstelling in het Kulturhus geeft een gevarieerd beeld van zijn landschappelijke schilderijen en de kleurrijke dynamische “Inner Landscapes,” die wereldwijd verkocht en geëxposeerd worden.
Henk schildert op universeel voorbereid linnen en met Old Holland acryl- en olieverf. Dit is de hoogste kwaliteit verf, waar de grootste van de grote Nederlandse meesters Rembrandt en Van Gogh hun schilderijen mee schilderden.
In Marbella, Spanje (galerij Victory on Canvas), in Warschau (Polen), Bremen (Duitsland) en in Londen (Engeland) had hij eerder exposities.

meer over Henk Stemerdink: www.vj-enterprise.com