Good Looking

Good Looking

PORTRETKUNST IN RUURLO
Expositie van 66 portretten – 53 schilderijen en 13 beelden
van 14 mei t/m 25 juni 2022
Galerie De Smidse (De Smidse 1) en Dorpskerk (Kerkplein)
Alle dagen (behalve maandag) van 11.00 tot 17.00 uur
Dorpskerk op zondag vanaf 13.00 uur

GOOD LOOKING – PORTRETKUNST IN RUURLO 

Expositie van 66 portretten – 53 schilderijen en 13 beelden
Zestig beeldend kunstenaars presenteren 53 schilderijen en 13 beelden op de zes weken durende expositie Good Looking – portretkunst in Ruurlo. Alle 66 kunstwerken werden genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs. Zij werden geselecteerd uit 1254 inzendingen die meedongen naar die prijs. De expositie geeft een mooi beeld van het hoge niveau van de portretkunst in ons land.

De portretkunstenaars van vandaag staan in een rijke traditie. Het hield niet op in de 17e eeuw met schilders als Rembrandt en Frans Hals. Dat de portretkunst ook vandaag nog op een brede belangstelling kan rekenen, blijkt uit de televisieprogramma’s van de laatste tijd. Veel kunstenaars die deelnamen aan programma’s als Sterren op het Doek laten nu hun werk zien in Ruurlo.

De Nederlandse Portretprijs
Good Looking is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Nederlandse Portretprijs die zich de ontwikkeling van de portretkunst ten doel stelt. Tweejaarlijks wordt de prijs uitgereikt. Kunstenaars kunnen daarvoor werk inzenden. Er worden steeds meer schilderijen en  beelden aangemeld, in 2021 zelfs 1254! Een jury bestaande uit kunstenaars en kunsthistorici met een grote affiniteit met de portretkunst stond voor de uitdaging daaruit vijftig potentiële prijswinnaars te selecteren. Die vijftig kunstwerken, aangevuld met prijswinnaars uit voorgaande jaren, zijn bij Good Looking in Ruurlo te bewonderen.

Verscheidenheid
Bezoekers zullen verrast zijn door de grote verscheidenheid in portretten. Elke kunstenaar heeft een eigen stijl.  Een portret is meer dan een hoofd. Het vertelt een verhaal. Soms over de coronapandemie en dan weer over een dierbaar familielid. Er is ook een portret in glas in lood. En de 13 beelden zijn stuk voor stuk kunststukjes. Wat zij allemaal gemeen hebben is dat ze de kijker weten te boeien en te raken.

Twee locaties
Good Looking is te zien in de speciaal daarvoor ingerichte galerie De Smidse en in de Dorpskerk. De expositie is slechts zes weken open voor publiek. De entreeprijs bedraagt € 7,50 (contant, geen pin). Kinderen onder de 16 jaar zijn gratis.

Elke bezoeker ontvangt een chique catalogus, een collector’s item van 84 pagina’s met afbeeldingen van alle 66 geëxposeerde werken met daarbij een toelichting door de kunstenaar. Het bezoek aan een selectie van vijf grote schilderijen in de Dorpskerk is gratis. Wie die schilderijen heeft gezien, weet het zeker: ik wil ze allemaal zien!

Entree: € 7,50 inclusief een prachtige catalogus met alle geëxposeerde kunstwerken

Voor uitgebreide informatie zie https://www.goodlookinginruurlo.nl/

Engelen in de Nacht – Nathalie Koeken

Prijswinnaars 2019 en 2021

Joan – Gert Jan Slotboom