Anneke Bouwmeester

Exposeert schilderijen
19 augustus t/m 5 oktober 2022
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur

Anneke is geboren en getogen in Apeldoorn. Als klein meisje was ze al in de weer met potlood en papier om te tekenen en met verf en penseel om schilderijtjes te maken. Veertig jaar geleden is zij met haar gezin naar Ruurlo verhuisd. Door haar grote hobby, die inmiddels geen hobby meer was maar veel meer, heeft ze haar draai in Ruurlo gevonden..
Na een aantal jaren is zij les gaan nemen in “Vrij tekenen” aan de Nederlandse School voor Tekenonderwijs in Groningen, waar zij ook haar diploma in “Vrij tekenen” heeft behaald.
Anneke is jarenlang docente tekenen geweest bij de KunstKring Ruurlo, waar zij elke donderdagmiddag in het Kulturhus les gaf aan volwassenen in vrij- en portrettekenen. Dat Anneke mooi kan tekenen is duidelijk als je bijvoorbeeld haar prachtige, met pentekening versierde, paaseieren ziet. Deze werden ook steeds tentoongesteld en verkocht tijdens de “Reurei”-exposities, maar ook op tentoonstellingen elders in het land.
Anneke is steeds op zoek om zich nieuwe technieken aan te leren. Zo heeft zij een aantal malen een cursus gevolgd in het klooster “de Beiaard” in Maastricht om de techniek van het ikonen schilderen onder de knie te krijgen..

Tel.:0573 451784
E-mail: jolandabouwmeester04@gmail.com