Tekenen beginners

Donderdag van 13.30 – 15.30 uur
Volgeboekt
13 okt, 3, 17 nov, 1, 15 dec 2022
26 jan, 9, 23 feb, 16, 30 mrt 2023
Docent: Françoise Martens
Kosten €140,- excl. materiaal

Docente Françoise Martens

Starters
Denk je dat je echt niet kunt tekenen? Dan is deze cursus helemaal geknipt voor jou! In 10 heldere lessen leer je basiskennis toepassen met pen en potlood. Daar heb je echt geen creativiteit voor nodig en je zult zelfs ervaren dat tekenen makkelijker is dan dat je nu denkt!

Over Françoise:
Al heel jong was zij gegrepen door de fascinatie voor tekenen en kleuren. Alles wat daarvoor geschikt leek werd gevuld met haar fantasievoorstellingen. Taal- en rekenschriften werden in de kantlijnstroken voorzien van fraaie illustraties. Een doos met tubes echte plakkaatverf op haar 11e verjaardag opende voor haar een nieuwe wereld met eindeloze verten en  talloze perspectieven. Het dikke, gelige papier van oude behangboeken bood haar de mogelijkheid deze nieuwe wereld gestalte te geven. Op de middelbare school blonk zij vooral uit tijdens de tekenlessen, waar zij zich laafde aan de uitdagende opdrachten.
Het was duidelijk: voor Françoise was de Academie een vanzelfsprekende voortzetting van haar schoolloopbaan. De onderwijsbevoegdheid aangevuld met de diploma’s ‘Mode en Illustratie’ en later ‘Fine Arts’ opende de weg naar het onderwijsveld, waar zij haar kennis en kunde overdroeg aan schooljeugd, volwassenen, amateurs en aankomend kunstenaars. De vreugde die zij ervaren over het resultaat is haar drijfveer om mensen te begeleiden en reden om dat nog in lengte van jaren te willen blijven doen.
Meer over Françoise Martens: http://www.francoisemartens.nl/