Schilderen met olieverf

voor beginners en gevorderden
Donderdag van 19.30 – 22.00 uur
6 okt, 3, 17 nov, 1, 15 dec 2022
19 jan, 2, 16 feb, 9, 23 mrt 2023
Docent: Peter-Frans de Graaf
€195 excl. materiaal

 

Docent: Peter-Frans de Graaf

Schilderen met olieverf voor beginners.

Olieverf is een materiaal met een lange traditie. Toch zijn er ook nieuwe ontwikkelingen. Peter Frans begint elke les met een korte inleiding waarbij veel aspecten van het schilderen voorbij komen: kleur en pigmenten, materiaal, verf en kwasten, schilderwijzen, maar ook valkuilen die op je pad kunnen komen.

Hoe werkt olieverf? Hoe pak je het aan? Waarmee moet je schetsen? Wat is het verschil tussen olieverf op papier, op board, katoen of linnen? Welke kwasten heb je nodig? Hoe kom je tot een goed resultaat? Je leert het in deze cursus!

Maar schilderen is ook scherp kijken, wat zie ik nu eigenlijk? Dat beeld omzetten naar jouw verbeelding op het doek is de essentie van schilderen.
Leuk om te leren, leuk om te doen!

Schilderen met olieverf voor gevorderden

Deze groep schildert geheel zelfstandig en wordt individueel begeleid door docent Peter-Frans de Graaf.

Meer over Peter-Frans de Graaf:

 

Peter-Frans de Graaf wordt geïnspireerd door het Hollandse landschap. Hij schildert dat niet na maar becommentarieert het, hij is tenslotte kunstenaar. De Graaf heeft plezier in verstoring van rechtlijnige processen en dwarse concepten. ‘Een goede schilder is een goede denker’, zei hij ooit ter verdediging van Mondriaan.
In zijn hyperrealistische schilderijen zowel als in zijn abstract werk zie je vaak grote gekleurde vlakken, uiterst subtiel geschilderd en eigenlijk altijd net verschillend van kleur en textuur. Neem de tijd om te kijken. Overwin het cliché. Dan openen zijn schilderijen zich en tonen een wereld van kleur en een oppervlak waarin tijd niet meer dagelijks is.
Meer over Peter-Frans de Graaf lees je op: http://www.peterfransdegraaf.nl/