Dry Brushen

Dry Brushen

voor beginners en workshopdeelnemers
Maandag van 09.30 – 11.30 uur
6,13, 20, 27 jan. en 3 feb. 2020
Docent Hilda Haselberg
Kosten: € 70,00 leden € 67,00 excl. mat.

 

Klik op logo voor
Rembrandt in Ruurlo

Dry brushen

Wat is dry brush?
Dry brush is een verftechniek waarbij de kwast die je gebruikt een minimale hoeveelheid verf kan afgeven. De kwast die je gebruikt is in principe droog, het is een ‘dry brush’ of droge ‘borstel’.
Hoe doe je dat: dry brushen?
Een kwastje of borstel met een stijf en stomp uiteinde is het meest geschikt om de verf aan te brengen. De grootte van de kwast hangt van het oppervlak af dat je gaat dry brushen. Een potlood en een gum behoren eveneens tot de basisbenodigdheden van deze techniek.
Hilda Haselberg vertelt er zelf over:
‘We gaan met de drybrushtechniek een portret van Rembrandt maken. Op het gladste aquarelpapier gaan we met penseel en olieverf brushen.
Eigenlijk is dry brush ook spelen met gum! Heel veel mensen weten niet dat je kunt gummen in olieverf. Drybrushen geeft rust en een mooi effect. En… Je hebt geen ervaring nodig om deze techniek te leren!’


Over Hilda Haselberg

Hilda schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Mensen zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron.
Ze schildert mensen zoals ze echt zijn. De onverbiddelijke realiteit verhult niets. Soms is dat confronterend, maar het is altijd eerlijk. Haar werk vertoont onomwonden de vergankelijkheid van het leven.
Hilda is begonnen met gedetailleerd aquarelleren en heeft zich als autodidact ontwikkeld door veel workshops te volgen en door veel ervaring op te doen met tekenen en schilderen.
Nog niet zo heel lang geleden is ze een andere weg ingeslagen en past ze de techniek van de Dry Brush Painting toe, olieverf op aquarelpapier. Een heel bijzondere techniek, waarin zij een voortdurende uitdaging heeft ontdekt.
Haar dry brush schilderijen zijn zo levensecht, dat de toeschouwer denkt voor een foto te staan. Kort geleden exposeerde zij met succes enige maanden in de hal van het gemeentehuis van Berkelland in Borculo.