Open atelier Wolvilten

Open atelier Wolvilten

vrijdag van 13.30 – 15.30 uur
30 sep, 28 okt, 16 dec 2022
27 jan, 24 feb, 24 mrt, 21 apr, 26 mei 2023
Zonder docent
€ 32,- excl. materiaal

Wolvilten is een eeuwenoude techniek met veel moderne toepassingen. Vilt is een niet-geweven textielsoort die ontstaat door het samenpersen van gewassen en gekaarde wol. ‘Kaarden’ is het ontwarren van de vezels door een wolkam of handkaarder: een plankje met stalen en een beetje omgebogen punten.
Wolvilten is een hobby met praktisch toepasbare mogelijkheden. Je kunt van de lap vilt die jij zelf hebt gemaakt in de kleur die je mooi vindt van alles maken. Tassen, hoedjes, sjaals en zelfs jasjes of jassen.

Natuurlijk kun je ook thuis wolvilten, maar makkelijker en gezelliger is het in ons atelier! Je hebt er de ruimte om op de grote tafels het patroon en de benodigde wol uit te leggen.

Daarnaast is het is héél inspirerend om je samen met andere wolvilters verder te bekwamen, samen de fijne kneepjes uit te wisselen. Om ook zonder de begeleiding van een docent mooie creaties te maken en in een ontspannen sfeer elkaar waar nodig te ondersteunen.
De ervaring van deelnemers in het verleden heeft ons geleerd dat de gezellige, ontspannen sfeer heel aanstekelijk en motiverend werkt.
Heb je al eens een cursus Wolvilten gevolgd of beheers je in elk geval de techniek al redelijk? Kom dan naar de gezellige wolvilt- open ateliers, maandelijks op vrijdagmiddag vanaf 28 oktober. Alleen bij voldoende belangstelling kan het open atelier Wolvilten georganiseerd worden, dus meld je snel aan met de blauwe aanmeldknop. Ook jij bent van harte welkom!