Boetseren (dinsdag 3)

Dinsdag van 15.00 – 17.00 uur
Van 15.00 – 17.00 uur
18 en 25 januari; 1, 8, 15 en 22 feb;
8, 15 en 22 en 29 maart 2022
Docent: Anouk de Groot
Kosten €140,- excl. materiaal

Drie Boetseergroepen op dinsdag

Na meer dan 20 jaar voor KunstKring Ruurlo Boetseer cursussen gegeven te hebben neemt Lineke Bosch afscheid van haar cursisten om van haar vrije tijd te gaan genieten. Wij danken Lineke van harte voor haar jarenlange inzet en enthousiasme voor de KunstKring en betreuren het dat er aan de jarenlange samenwerking een einde komt.

 

Gelukkig hebben we Anouk de Groot bereid gevonden om vanaf 2022 alle groepen van Lineke over te nemen. Wegens haar eigen werkzaamheden komt de donderdagmorgen te vervallen. Elke week gaat zij op dinsdag lesgeven aan drie groepen.

Er is in elke groep nog ruimte voor enkele mensen, maar haast is geboden.

Over Anouk
Anouk de Groot woont en werkt in Beltrum. Ze studeerde af aan de AKI Kunstacademie in Enschede op de afdeling Beeldhouwen. Na haar studie heeft Anouk zich gespecialiseerd in het maken van bronzen beelden. De laatste 10 jaar heeft ze zich verdiept in keramiek. Haar beelden worden door diverse nationale en internationale Galeries verkocht.
Met haar figuratieve Brons en Keramiek sculpturen vertelt Anouk met veel verbeelding verhalen die een reflectie vormen van het leven. De ingebeelde dieren en mensfiguren komen in deze verhalen tot leven.
De titels van de kunstwerken voegen een komische noot toe aan het werk of verduidelijken de context.
De onderwerpen voor de beelden van Anouk de Groot kunnen variëren van diepzinnige tot komische vertellingen. Zo speelt ze graag met tegenstellingen. De kracht van haar beelden schuilt in hun humor, de verbeeldingskracht, hun poëzie. De beelden zijn altijd meesterlijk gemaakt met oog voor de details.
Anouk de Groot combineert vakmanschap en gedetailleerde afwerking. Haar keramieken worden vaak vrolijk gekleurd; het patina van de bronzen beklemtoont het verhaal. Haar kunstwerken worden bevolkt door prinsessen en kikkers, maar ook door slakken en olifanten, of geesten en ingebeelde wezens; met een vrolijke blik naar de toeschouwer.
Meer informatie over Anouk en haar werk is te vinden op haar website
www.anoukdegroot.nl