Boetseren (middag)

Boetseren (middag)

Dinsdag van 15.00 – 17.00 uur
5, 12, 19 en 26 okt, 2, 9,
16, 23 en 30 nov, en 7 dec. 2021
Docent: Anouk de Groot
Kosten €140 excl. materiaal
Wegens groot succes extra cursus in de middag!

Extra cursus op dinsdagmiddagen
De cursus boetseren is zo populair, dat we op zoek zijn gegaan naar een extra docent om aan de vraag te voldoen. We zijn dan ook heel blij dat we die gevonden hebben in de persoon van Anouk de Groot. Ze geeft nu al meerdere jaren cursussen en workshop in keramiek, wat ze met veel plezier doet.

Over Anouk
Anouk de Groot woont en heeft haar atelier in Beltrum. Ze heeft op de AKI Kunstacademie in Enschede gestudeerd op de afdeling Beeldhouwen. Na haar afstuderen heeft ze zich in haar werk gespecialiseerd in bronzen beelden. De laatste 10 jaar heeft Anouk zich verdiept in het maken van beelden van keramiek. Haar beelden worden door diverse nationale en internationale Galeries verkocht.

Met haar figuratieve Brons en Keramiek sculpturen vertelt Anouk de Groot met veel verbeelding verhalen die een reflectie vormen van het leven. De ingebeelde dieren en mensfiguren komen in deze verhalen tot leven.
De titels van de kunstwerken voegen een komische noot toe aan het werk of verduidelijken de context.

De onderwerpen voor de beelden van Anouk de Groot kunnen variëren van diepzinnige tot komische vertellingen. Zo speelt ze graag met tegenstellingen. De kracht van haar beelden schuilt in hun humor, de verbeeldingskracht, hun poëzie.
De beelden zijn altijd meesterlijk gemaakt met oog voor de details.

De kunst van Anouk de Groot combineert vakmanschap en gedetailleerde afwerking. Haar keramieken worden vaak vrolijk gekleurd, de patina van de bronzen beklemtonen het verhaal. Haar kunstwerken worden bevolkt door prinsessen en kikkers, maar ook door slakken en olifanten, of geesten en ingebeelde wezens, met een vrolijke blik naar de toeschouwer.

Meer informatie over Anouk en haar werk is te vinden op haar website www.anoukdegroot.nl

Aanmelden kan via de blauwe button.