Portretschilderen

Workshop (voor gevorderden)
Zaterdag 18 juni 2022
Van 09.00 – 16.30 uur
Kulturhus Ruurlo
Docent: Gabriëlle Westra
Kosten: € 70 exclusief materiaal
Incl. broodjes buffet en
rondleiding expositie Good Looking
Aanmelden kan tot 10 juni!

Gabriëlle Westra uit Heerenveen is een van de ruim 60 deelnemers aan de expositie van Portretkunst Good Looking in Ruurlo. Deze bijzondere tentoonstelling wordt van 14 mei t/m 25 juni 2022 gehouden in galerie De Smidse en in de Dorpskerk in Ruurlo. Gabriëlles schilderij is in de Dorpskerk te bewonderen. Tijdens het bezoek aan de expositie zal Gabriëlle ons rondleiden door de expositie. De kunstenares heeft er veel zin in om in Ruurlo voor de KunstKring een workshop te geven en haar grote kennis op dit gebied te delen. Omgekeerd vinden ongetwijfeld veel portretschilders uit Berkelland het een grote eer om van haar les te krijgen. Het spreekt vanzelf dat de groep niet al te groot kan zijn. Gabriëlle wil graag iedereen voldoende aandacht kunnen geven.
Tip: meld je per ommegaande aan voor deze exclusieve workshop.

Programma op 18 juni:
09.00 – 09.30 uur Welkom met koffie/thee, introductie door Gabrielle Westra over het portretteren
09.30 – 12.00 uur workshop portretteren
12.00 – 13.00 uur: bezoek aan de expositie ‘Good Looking’ in de Smidse en de Dorpskerk,
begeleid door Gabriëlla Westra de docent van deze dag.
13.00 – 13.30 uur: Broodjes buffet
13.30 – 16.00 uur: vervolg workshop
16.00 – 16.30 uur: elkaars werk bekijken

Kosten € 70 excl. schildersmateriaal.
Een workshop start bij voldoende inschrijvingen (8 deelnemers). Je kunt je aanmelden via de blauwe knop bovenaan.

Over Gabriëlla:
Gabriëlle Westra, schildert en tekent al sinds ze zich kan herinneren. Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving die ze zorgvuldig gestalte geeft in haar schilderijen. De emotie die uit de gezichten en de houding van de figuur spreekt, vertelt haar verhaal. Die emotie geeft ze in zo’n eerlijke voorzichtigheid weer dat er kwetsbare pure echtheid zichtbaar is. Haar schilderstijl wordt gekenmerkt door haar heldere keuzes.
Ze is in 2015 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Om haar opleiding verder aan te vullen, ging ze ook naar de Academie of Art in Florence. Niet lang na haar afstuderen werd haar werk opgenomen in het boek Realisme 2015/16 en Realisme III/IV. In het begin van 2016 maakte ze haar beursdebuut op de Realisme beurs, de beurs voor hedendaagse figuratie en Art Breda. In 2017 is Gabriëlle genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs en is haar zelfportret geselecteerd voor het Nederlandse Weekend van het Portret 2018.

Meer informatie over Good Looking

Gabriëlle Westra