Ismakogie

Korte verdiepingscursus voor gevorderden
Dinsdagen 27 september, 12 oktober en 25 oktober 2022
van 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Grote zaal Kulturhus, Nieuwe Weg 5, 7261 NL Ruurlo
Docent: Henny Heuff
Kosten: € 50,00

In vervolg op een aantal succesvolle ééndaagse workshops die wij vorig seizoen hebben aangeboden organiseren wij nu een korte 3 daagse cursus die gericht is op gevorderden.

Wat is Ismakogie?
Ismakogie is een houdings- en bewegingsleer, die ontwikkeld is door professor Anne Seidel uit Wenen. Op basis van een brede anatomische kennis ontwikkelde Anne Seidel een logisch systeem van oefeningen c.q. bewegingen die rekeningen houden met de fysiologische processen van het lichaam en leiden tot een houdings- en bewegingsritmiek waarin harmonie van lichaam en geest verwezenlijkt worden.

Waarom Ismakogie?
Vermoeidheid, hoofdpijn, nekklachten en rugklachten worden veelal veroorzaakt door een verkeerde manier van zitten, lopen en staan. Ismakogie biedt een veelheid aan oefeningen waardoor je deze klachten wellicht kunt wegnemen of voorkomen. Het gaat hierbij om bewegingen die bijna onzichtbaar dagelijks gedaan kunnen worden tijdens het werk of privé en geen speciale kleding vereisen. Dit betekent dat Ismakogie geen overmatige inspanning vergt en blessures, in tegenstelling tot sportbeoefening, uitblijven. Deze houdings- en bewegingsleer stelt mensen in staat om met een minimum aan inspanningen een maximaal resultaat te behalen, zowel in fysiek als mentaal opzicht.

Door Ismakogie blijft het lichaam beter in model, ook naarmate men ouder wordt. Het bijzondere is dat deze manier van bewegen de hele dag door moeiteloos samengaat met alle dagelijkse bezigheden: op het werk, in huis, in de auto, in het vliegtuig of in de rij voor de kassa; en of iemand nu staat, zit, loopt of ligt.
Over Henny Heuff
Henny Heuff runt al geruime tijd een bloeiende praktijk als schoonheidsspecialiste in Doetinchem wanneer ze in 1976 persoonlijk kennismaakt met Anne Seidel. Deze ontmoeting zet een heel nieuwe fase in haar carrière in gang. Henny volgt ontelbare lessen van Seidel in Wenen, waarna ze in 1979 ook zelf Ismakogie gaat doceren. Als oprichtster van de Anne Seidel Ismakogie Vereniging in Nederland spreekt ze op tal van binnen- en buitenlandse congressen over de succesvolle methode. In 2020 wordt ze koninklijk onderscheiden. Nu, op haar 81e, is Henny nog altijd ’s lands meest prominente ambassadrice van de Ismakogie.

Boek ‘Bewegen als levensfilosofie’
Henny Heuff heeft een werkboek geschreven, waarin ze haar lezers de fijne kneepjes van Ismakogie bijbrengt. Het is een doe-boek voor iedereen die fit, soepel en opgewekt wil blijven. Alle oefeningen die erin worden beschreven, zijn even eenvoudig als efficiënt, en geschikt voor iedereen. ‘Wie zijn of haar spieren dagelijks optimaal gebruikt, wordt beloond met een blijvende facelift, bodylift en een positieve, blije levensinstelling’, verzekert Henny Heuff (1941).

Tijdens de cursus is er gelegenheid om het boek in te zien en/of aan te schaffen.
De prijs van het boek is € 20,-.

Meer informatie is te vinden op haar eigen website: www.hennyheuff.nl