Tuinieren

Tuinieren

Biodynamisch moestuinieren.
Tijd : dinsdag van 19.30 – 21.30 uur
Data 2018 : 23 en 30 oktober/6, 13, 20 en 27 november 2018
Docent : Jan Weijsenfeld
Kosten 6 lessen : € 145 voor leden van de KunstKring en € 150 voor niet-leden

Docent: Jan Weijsenfeld

Jan Weijsenfeld neemt je mee in de boeiende wereld van cultuurplanten, biologische kruiden, groenten en aardappelen. Maar niet alleen dat, ook de biologisch dynamische
bijencultuur (imkerij) komt aan de orde.
In zes lesavonden van elk twee uur leer je hoe je een biologisch dynamische moestuin kunt aanleggen en waar je rekening mee moet houden.
Jan Weijsenfeld vertelt over bodem en bemesting; vruchtwisseling van gewassen en teeltplanning; herkenning van ziekten; aantasting door insectenplagen en wat daartegen helpt; het gebruik van gereedschap en hoe je gewassen in de groei kunt stimuleren.
Op de laatste lesavond komt het gebruik en de toepassing van de zaaikalender aan de orde, de zgn. kosmische kant van de biologisch dynamische moestuin.

Over Jan Weijsenfeld (67):

 

 

Jan Weijsenfeld is actief bezig in zijn biodynamische tuinderij in Vorden en levert zijn biologische producten aan natuurwinkels. Daarnaast kunt u bij hem een abonnement op de groentetas nemen.
Jan werkte in 1971 als 20-jarige jongeman in een vegetarisch bejaardentehuis. Hij werkte in de tuin, de keuken en de verzorging. Hier heeft hij de samenhang tussen deze drie werkgebieden ervaren en deze samenhang is het motief voor de rest van zijn carrière.
Na het volgen van de middelbare land- en tuinbouwschool is Jan vanaf 1977 biodynamisch tuinder. Hij was medeoprichter van zorgboerdij Vijfsprong en is sinds 2010 zelfstandig werkzaam. Jan had vier jaar een pluktuin en geeft nu met ‘Het Groene Weten’ diverse lezingen en cursussen over biodynamische tuinbouw en imkerij.