Textiele creaties

Textiele creaties

Datum : maandag 10 september 2018
Tijd : van 09.30 tot 16.30 uur incl.lunch
Docent : Tineke Jansen
Kosten : € 48 voor leden van de KunstKring en € 50 voor niet-leden
Inclusief : het gebruik van naai- en lockmachines, garens, naalden, en meer. (excl. overig materiaal)
Meebrengen : schone gebruikte kleding, restanten textiel, schaar, spelden, enz.

Docente: Tineke Jansen

Komt het er thuis niet van, schrap jij ook vaak die knutselmomenten voor jezelf? Dan is deelnemen aan de workshop een goede optie om toch creatief aan de slag te gaan.
Kom, maak die afspraak en zet ‘m in je agenda!
Behalve dat je creativiteit wordt gestimuleerd, staat de workshop ook in het teken van maatschappelijk bewust leven. Vandaar het verzoek om gebruikte materialen mee te brengen, die we een tweede leven gaan geven. Je staat versteld wat je van voorhanden materiaal kunt maken! Tijdens de workshop leer je technieken en mogelijkheden om stoffen te hergebruiken en het milieu minder te belasten. Bijvoorbeeld door van een overhemd een nieuw topje te maken dat je op drie manieren kunt dragen. Of door een bestaand kledingstuk te veranderen in een nieuwe gloedvolle creatie.
We beginnen met vast te stellen of de textiele restanten van natuurlijk materiaal zijn door de zgn. brandtest. Dan ga je zelf wat proefjes maken om te ontdekken wat je met het materiaal en een naaimachine kunt doen – of nog meer kunt doen als je al wat vaardigheden hebt.
Gewapend met die kennis en kunde ga je vervolgens daadwerkelijk iets maken. Do it yourself! Of het nu een tas, een sjaal, een topje, een decoratie, een kraamcadeautje of een strokenrok is die je van een jeans maakt. De keus is geheel aan jou. De kleuren die je gebruikt, de technieken die je toepast en de materialen die je combineert, maken jouw creatie. Die is dan net zo uniek als jij.

Over Tineke Jansen:

Van niets iets maken spreekt mij erg aan. In mijn stoffenkast rommelen, al die kleurtjes zien en dan bedenken wat je daar allemaal mee kunt doen. Oorspronkelijk begonnen in het onderwijs, begeleid ik nu cursisten op mijn Danckaerts Modevakschool Tineke Jansen. Daarnaast ben ik filiaalleidster in de detailhandel’.
Voor meer informatie zie https://tinekejansen.com