Lezing over Rembrandt

Lezing over Rembrandt

Vrijdag 23 november 2018 – 20.00 uur
Plaats: Theaterzaal Kulturhus Ruurlo
Spreker: Peter-Frans de Graaf
Kosten: vrijwillige bijdrage

Peter-Frans de Graaf

Beleef Rembrandt in de Achterhoek

Op 4 oktober 2019 is het 350 jaar geleden dat de meest beroemde schilder van Nederland, Rembrandt van Rijn, overleed. De schilder leefde van 1606 tot 1669.
Landelijk zal heel veel aandacht aan het leven en werken van Rembrandt worden besteed. Net als in het Van Gogh jaar in 2015 gaat ook de KunstKring op regionaal niveau actief met dit thema aan de slag.
Met allerlei activiteiten wil de KunstKring zo veel mogelijk inwoners van de gemeente Berkelland en de Achterhoek hierbij betrekken. Zodat zij (opnieuw) kennis kunnen maken met het leven en de werken van Rembrandt. Zij nemen immers een belangrijke plaats in in de Nederlandse kunstgeschiedenis en in het maatschappelijk leven in de Gouden Eeuw tot vandaag de dag.

Vooruitlopend op al die activiteiten in 2019 bieden wij op 23 november a.s. een instructieve lezing aan over de technieken van de grote schilder.

Deze wordt gegeven door Peter-Frans de Graaf, kunstenaar en docent. Hij staat bekend om zijn boeiende manier van spreken en zal de technieken, die Rembrandt toepaste, toelichten.
Alle cursisten van de Kunstkring, alle deelnemers aan de atelierroute Berkelland en alle andere belangstellende (amateur) kunstenaars in de Achterhoek, die een kunstwerk zouden willen maken met Rembrandt als thema, zijn welkom. De avond begint om 20 uur in de grote zaal van het Kulturhus en is vrij toegankelijk. Een vrije gift wordt zeer gewaardeerd.
Aanmelden voor deze lezing kan via de blauwe knop bovenaan.