Poëzie schrijven

Poëzie schrijven

Tijd : woensdag van 19.30 – 21.30 uur
1e serie, 2018 : 17 en 31 oktober/14 en 28 november/ en 12 december
2e serie, 2019 : 16 en 30 januari/13 februari/6 en 20 maart
Docent : Tim Pardijs
Kosten 1 serie : € 120 voor leden van de KunstKring en € 125 voor niet-leden

docent Tim Pardijs

Misschien voor sommigen niet de meest voor de hand liggende cursus, maar wel een hele leuke en verrassende! Dichten is niet altijd het vinden van rijmwoorden, dichten is ook uitdrukken wat je voelt door uit alle woorden de enig juiste te kiezen.

Kun je dat leren? Jazeker! Creatief als een dichter en zorgvuldig als een journalist geeft Tim taal een plek. Deelnemers verrassen zichzelf dankzij Tim’s creatieve schrijfopdrachten. Hij geeft tips die je associatief leren denken, maar vooral het luisteren naar elkaars werk stimuleert je eigen vrijheid. Door zelf gedichten in de vrije versvorm te maken, leer je ook gedichten van anderen beter te begrijpen.
En Tim is een ervaren docent waarbij je je op je gemak voelt. Hij laat je mooie en grappige dingen zien die steeds meer verborgen raken onder het stof van het dagelijkse taalgebruik.

Havens zijn overal, je moet alleen weten
welke grond weg te graven, ruimte te geven
aan de rivier om aan te leggen bij de plekken
die we niet kunnen bereiken. Kom hier terug
lees andere steden in de golven.

Over Tim Pardijs:

Tim Pardijs (1978) is schrijver en dichter. Hij schreef gedichten voor onder meer Trouw, De Stentor, Radio 1, de provincie Gelderland en het literaire tijdschrift De Gids. Zijn laatste bundel ‘Onder het prikkeldraad door’ (2017) is een samenwerking met beeldend kunstenaar Wim van der Meij.

Zijn werk is ook zonder papier vereeuwigd. Het bovenstaande gedicht is in de Noorderhaven in Zutphen aangebracht, waar Tim in 2013 en 2014 stadsdichter was.
Op de veerstoepen van Beuningen en Slijk-Ewijk aan de Waal zijn twee bij elkaar horende gedichten van Tim Pardijs in beton gestraald, op elke oever een.
Vanaf de zomer van 2017 schrijft Tim elke avond 250 woorden. De hoogtepunten van deze dagboeknotities publiceert hij op zijn blog op www.timpardijs.nl.

Tim studeerde journalistiek en werkte 15 jaar als eindredacteur. Momenteel studeert hij Cultuurwetenschappen. Tim staat voor tientallen groepen op onder meer basis- en middelbare scholen, organiseert literaire cafés, presenteert culturele avonden en opent tentoonstellingen.
Zijn eigen leven gebruikt hij vaak als uitgangspunt. Over zijn mislukkingen gaf hij een lezing bij een expositie van eindexamenkunst en in een Preek van de Leek vertelde hij over het ontstaan van zijn schrijverschap.