Euphonia Novelty Orchestra

Euphonia Novelty Orchestra

Zaterdag 20 juli 2019 – Aanvang 20.30 uur
Tuin van Restaurant-Hotel De Tuinkamer
Hengeloseweg 1 te Ruurlo
Voorverkoop € 15  –  Kassa € 17,50 (geen pin)
Mogelijkheid 3-gangen diner vooraf! (volgeboekt)

Euphonia Novelty Orchestra (afgekort ENO) is opgericht in 1979. Deze tienmans bezetting is qua samenstelling een replica van soortgelijke orkesten uit het eerste kwart van de vorige eeuw. Deze orkesten speelden zogenaamde ‘novelty songs’, gedateerde jazzsongs, evergreens en andere meezingers uit de Amerikaanse jazz-hausse, bekend als de ‘Roaring Twenties’. De jazzstijl die tussen 1915 en 1930 het uitgaansleven zodanig beheerste, dat vele songs zelfs nu nog – na bijna 100 jaar! – bekend zijn en nog vaak worden gespeeld.
Vanaf het begin is er door ENO naar gestreefd deze unieke jazzstijl vast te leggen in hun arrangementen. Met een uiterste nauwgezetheid worden daarvoor 78-toeren-platen muzikaal ontrafeld en vervolgens omgezet in de arrangementen voor ieder instrument afzonderlijk. Wat naar eigen smaak wordt ingebracht, moet de muzikale toets van de oude tijdgeest kunnen doorstaan. De gespeelde nummers hebben daardoor de bijzondere authenticiteit behouden, ook al omdat geen enkel deel van de oorspronkelijke omvang van de jazzstukken wordt overgeslagen.

Meer informatie over ENO…

 
  

Een diner vooraf kan óók! (inmiddels volgeboekt)
Als je dat wenst kun je voorafgaand aan het concert genieten van een 3-gangen concertmenu voor € 29,50 per persoon.
Aanvang van het diner 17.30 uur.
Reserveren kun je doen door een mail te sturen naar info@hoteldetuinkamer.nl
Adres: Hengeloseweg 1 te Ruurlo – tel. 0573-452147
 
Route: gebruik Routeknop bovenaan

Klik op een foto voor een vergroting

     
 
Meer informatie over Euphonia Novelty Orchestra

   
Een variant van deze jazzstijl is de ‘Dixyland’, de muziek uit de gouden jaren van de jazz als amusementsmuziek. Gespeeld door de top van toen, met als bekendste vertolker Louis Armstrong. Met trein en bus trokken deze muziekgezelschappen door de Verenigde Staten, spelend in hotels, nachtclubs, vaudeville theaters en regionale radiostudio’s.
Eén ding hadden al deze orkesten gemeen: een optreden werd gekenmerkt door een nadrukkelijke chique. Niet in het minst door de stemmige kleding, de collectieve presentatie en de keuze van het repertoire.
Geheel in die stijl voltrekt zich ook een optreden van de leden van ENO. Er wordt zittend gespeeld, achter aangepaste ‘stage-stands’. Veelal in stemmig zwarte smoking met ‘vadermoordenaar’. Alle nummers worden kort geïntroduceerd. Het gaat immers om authentieke dans- en luistermuziek van bijna 100 jaar geleden.
De KunstKring Ruurlo is er trots op dat dit zeer bijzondere ensemble in de sfeervolle ambiance van Restaurant-Hotel ‘De Tuinkamer’ komt optreden. Uit ervaring weten we dat de heren garant staan voor een sfeervolle en vrolijke avond.